Το μυστικό για μία καλή σπιτική πίτα κρύβεται στο φύλλο.

 

 

 

Υλικά για το φύλλο: 

Αλεύρι 1 1/2 κιλό

Αλάτι

Ζάχαρη

Λάδι

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ένα ποτήρι του κρασιού λάδι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά - σιγά νερό χλιαρό. Δουλεύουμε έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και δεν κολάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και το κάθε μέρος σε 6 μικρότερες μπάλες.

Ανοίγουμε τις μπάλες σε μικρά φύλλα και τις αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο μέρος της ζύμης. Ανοίγουμε κάθε σύνολο ξεχωριστά  και απλώνουμε το φύλλο ανάλογα με το ταψί μας.

 

Υλικά για τη γέμιση:

5 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά βούτυρο

 

Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει πάνω στο ταψί.
Με το άλλο φύλλο σκεπάζουμε τη γέμιση.
Βουτυρώνουμε από επάνω και 
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.