Το εστιατόριο

 


Στην πιο παλιά γειτονιά της Καστοριάς στην πλατεία Ντολτσό σε ένα αρχοντικό σπίτι που χτίστηκε το 1860, η ιστορία το θέλησε να γίνει το επίκεντρο της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας. Μετατρέψαμε τον ισόγειο χώρο του αρχοντικού ο οποίος είναι πέτρινος σε εστιατόριο, κρατώντας τον αρχικό ρυθμό και ύφος του σπιτιού για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο το αρχοντικό περιβάλλον, την πατροπαράδοτη φιλοξενία και βεβαίως το αυθεντικό σπιτικό φαγητό.Το μενού του εστιατόριου είναι μεγάλο και ποικίλο με σύμμαχο τις πρώτες ύλες και τα αγνά υλικά τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι απολύτως βιολογικά και τα προμηθευόμαστε από μικρούς παραγωγούς της περιοχής μας. 
 
Δοκιμάστε παραδοσιακούς σαρμάδες, καστοριανά φασόλια γίγαντες, κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο, σπιτικές πίτες, μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και ορεκτικά, ντόπια κρεατικά στη σχάρα και πολλά μαγειρευτά φαγητά όπως, κότσι στη γάστρα μελωμένο, χοιρινό με δαμάσκηνα και σταφίδες, μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, γουρουνόπουλο κρασάτο, ζυγούρι στη γάστρα και πολλά άλλα. Όλα μας τα φαγητά είναι μαγειρεμένα με πολύ μεράκι και τοπικά αγνά προϊόντα.
 
Ακολουθούμε το εποχικό χρονολόγιο για τα πιάτα μας χρησιμοποιώντας πάντα υλικά της εποχής και έτσι για παράδειγμα  το χειμώνα θα δοκιμάσετε υπέροχους σαρμάδες με λάχανο ωριμασμένο στην άλμη ενώ το καλοκαίρι όλα τα υπέροχα μαμαδίστικα καλοκαιρινά φαγητά όπως κολοκυθάκια γεμιστά, ιμάμ, μπριάμ, δροσερές σαλάτες και πολλά αλλά.
 
   Σε συνδυασμό με την ενημερωμένη κάβα μας με κρασιά τοπικά, της ευρύτερης περιοχής και κυρίως της Μακεδονίας πιστεύουμε ότι μπορείτε να απολαύσετε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Με την πατροπαράδοτη φιλοξενεία που μας διακρίνει σας περιμένουμε.