Το μακάλο είναι παραδοσιακή σάλτσα με βάση το αλεύρι, χυμό ντομάτας και το λάδι από το φαγητό που τηγανίσαμε προηγουμένως.

 

 

 

Υλικά για τους κεφτέδες:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο -- 2 κρεμμύδια

1 αυγό -- αλάτι -- πιπέρι

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό

λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα) --λάδι για το τηγάνισμα

 

Για την σάλτσα:

3 κουταλιές αλεύρι

2 με 3 ποτήρια νερό

1 χυμό ντομάτας

αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλάθουμε καλά τον κιμά με το αυγό, τα 2 τριμμένα κρεμμύδια και το στραγγισμένο ψωμί και τον αφήνουμε για λίγο να "ξεκουραστεί". Στη συνέχεια τον πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Κρατάμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες το μισό λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτουμε τους κεφτέδες μέσα στην σαλτσά και τους αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τους αφήνουμε να τραβήξουν την σάλτσα πριν τους σερβίρουμε